Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, felhevített olajon megfuttatjuk, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük 1 dl vízzel, rátesszük az apróbbra darabolt húst, fűszerezzük ízlés szerint. Készre pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
A zöldségeket egy teflon serpenyőben kevés vajon megpároljuk, ne süssük túl, mert jó roppanósan finom.
A szobahőmérsékleten kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk, 12 kockára vágjuk, megtöltjük a hússal, egy kis zöldséget is tehetünk bele. A tészta 4 sarkát összefogjuk, a tetején egy kicsit tekerünk, és vajjal kent sütőlemezre tesszük.
Felvert tojással lekenjük a batyukat, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
A párolt zöldséggel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre