Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés batyu zöldségekkel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag (50 dkg) fagyasztott leveles tészta
  • A csirkés raguhoz:
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj
  • késhegynyi pirospaprika
  • A batyuk kenéséhez:
  • 1 felvert tojás
  • A tálaláshoz:
  • 50 dkg zöldségkeverék
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, felhevített olajon megfuttatjuk, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük 1 dl vízzel, rátesszük az apróbbra darabolt húst, fűszerezzük ízlés szerint. Készre pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

A zöldségeket egy teflon serpenyőben kevés vajon megpároljuk, ne süssük túl, mert jó roppanósan finom.

A szobahőmérsékleten kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk, 12 kockára vágjuk, megtöltjük a hússal, egy kis zöldséget is tehetünk bele. A tészta 4 sarkát összefogjuk, a tetején egy kicsit tekerünk, és vajjal kent sütőlemezre tesszük.

Felvert tojással lekenjük a batyukat, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

A párolt zöldséggel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek