Elkészítés: A csirkeaprólékot feltesszük hideg vízben főni a borssal és sóval. A zöldséget (sárga-, fehérrépa, zeller, karalábé) kevés vajon megdinszteljük.
Amikor kezd habzani a leves, leszedjük a habot, és takarékra állítjuk.
Ha már nem habzik, akkor belerakjuk a dinsztelt zöldségeket a brokkolival, paradicsommal és a fokhagymával együtt. Addig főzzük, míg a csirke elkezd puhulni.
Elkészítjük a túrógombócot: a túrót 1 tojással, sóval és az apróra vágott kaporral összegyúrjuk, min. 2 evőkanál búzadarát adunk hozzá, de lehet, hogy többet is felvesz. Hagyjuk kicsit megdagadni a grízt, majd apróbb golyókat formálunk belőle.
Amikor már puha a csirke, akkor belerakjuk a borsót, a túrós masszából formált gombócokat és az újhagymát is a levesbe. Citromlevet facsarunk bele, sózzuk.
A túrógombócok fel fognak jönni a tetejére, majd beleöntjük a tejszínt, amitől krémesebb lesz, és hozzáadjuk a csipet lestyánt. Összeforraljuk, és tálalhatjuk is!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!