Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkeraguleves kapros túrógombóccal

60 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csirkeaprólékot feltesszük hideg vízben főni a borssal és sóval. A zöldséget (sárga-, fehérrépa, zeller, karalábé) kevés vajon megdinszteljük.

Amikor kezd habzani a leves, leszedjük a habot, és takarékra állítjuk.
Ha már nem habzik, akkor belerakjuk a dinsztelt zöldségeket a brokkolival, paradicsommal és a fokhagymával együtt. Addig főzzük, míg a csirke elkezd puhulni.

Elkészítjük a túrógombócot: a túrót 1 tojással, sóval és az apróra vágott kaporral összegyúrjuk, min. 2 evőkanál búzadarát adunk hozzá, de lehet, hogy többet is felvesz. Hagyjuk kicsit megdagadni a grízt, majd apróbb golyókat formálunk belőle.

Amikor már puha a csirke, akkor belerakjuk a borsót, a túrós masszából formált gombócokat és az újhagymát is a levesbe. Citromlevet facsarunk bele, sózzuk.

A túrógombócok fel fognak jönni a tetejére, majd beleöntjük a tejszínt, amitől krémesebb lesz, és hozzáadjuk a csipet lestyánt. Összeforraljuk, és tálalhatjuk is!

Megjegyzés

Különböző ízek meglepő harmóniája volt számomra ez a leves. Nagyon ízletes! Többször készítettem már, ezért több alkalomról vannak a képek.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss