Csirkepörkölt puliszkával

45 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát a pálma zsíron megdinszteljük, majd rátesszük a húst, megsózzuk és tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik.
  2. Ekkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával nehogy megégjen a paprika. Oldjuk a színét, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Beletesszük a paprikát és a paradicsomokat, lassú tűzön készre főzzük.
  4. Amíg fő a csirkepörkölt, addig elkészítjük a puliszkát: 5 dl vizet sóval feltesszük főni, ha felforrt a víz, a 20 dkg kukoricadarát apránként beleszórunk a forrásban lévő vízbe és állandóan kavarjuk addig, amíg besűrűsödik. 1 egy teáskanál olíva olajat elkeverünk a puliszkában, tálalásig lefedjük.
  5. Ha megfőtt a csirkepörkölt tálaljuk, a puliszkából két kanál segítségével galuskát formázunk. 

Megjegyzés

A puliszka egy különleges egészséges köret.,egész más ízvilága lesz a csirkepörköltnek töle. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss