Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkepörkölt galuskával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pörkölthöz:
  • 5-6 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 1 egész csirke feldarabolva
  • 1 csapott evőkanál csemege pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • A galuskához:
  • 50 dkg búza finomliszt
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 2 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát az olajon egy lábasban üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Belerakjuk az összevágott húst, a sót, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el a húst. Ezután visszarakjuk a tűzre, ha felforrt a pörkölt, takarékra vesszük a lángot, beletesszük a paprikát és paradicsomot. Majd kb. 40 perc alatt puhára főzzük fedő alatt. Ha főzés közben a pörölt elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. A végén ízesíthetjük még egy kiskanál ételízesítővel.

A galuskához egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni. Egy tálba tesszük a feltört tojásokat, a sót és az előre kimért víz felét. Összekeverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg sima tésztát nem kapunk. A lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Közben bele-belekavarunk a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.

Megjegyzés

Egyik legkedveltebb magyaros étel. Minden héten kerül az asztalra csirkepörkölt. - anita1990

Ezek is érdekelhetnek

Friss