Az apró kockára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd beletesszük a húsdarabokat. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és kevés vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a paradicsompürét is. Rövid, szaftos lére főzzük, majd félrehúzzuk.
Elkészítjük a túrós tésztát. A kockatésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. Elkeverjük a túróval, és egy tűzálló tálba simítjuk.
A hússzeleteket (comb, szárny) szépen ráhelyezzük a tésztára, rálocsoljuk a pörköltszaftot és leöntjük tejföllel, melybe nagyon apróra vágott gombadarabokat keverünk. Vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben, lefedve kb. 10 percig sütjük, majd a sajtot rápirítjuk. Savanyúság illik hozzá.