Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkepaprikás belefőtt krumplival galuskával

45 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az olajat felmelegítjük és megpároljuk rajta a kocára vágott hagymát, majd rárakjuk a csirkehúst, megsózzuk és tovább pároljuk. Majd lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a piros paprikát elkeverjük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, belerakjuk a paradicsomot, a paprikát és lassú tűzön főzzük.
  2. Amikor forrni kezd, belerakjuk a hasábokra vágott krumplikat és tovább főzzük.
  3. A tojást felverjük villával, hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy egy lágy galuskatésztát kapjunk. Amikor a krumpli már majdnem puha, akkor apró galuskákat szaggatunk a krumplis pörköltbe. Pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges pótoljuk a levet.

 

Megjegyzés

Ez az az étel ami tradicionális tipikus magyar étel.Az én családom nagyon szereti, jó szívvel ajánlom a legjobb magyar ételek közé. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek