hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkenyárs mogyorómártással

MME MME
1
45 perc
egyszerű
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, aztán nagyobb kockákra vágjuk. Lereszeljük a megmosott citrom héját, a levét pedig kinyomjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a gyömbért, 1,5 dl tejet és 1 evőkanál mogyoróvajat. Köménnyel, a korianderrel és a fahéjjal fűszerezzük. Az így elkészített páclevet jól összekeverjük, és belerakjuk a hús kockákat. Kb. 5 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A mártáshoz meghámozzuk a vörös- és a fokhagymát. Az egyik csilipaprikát megmossuk, felaprítjuk, és egy tálba tesszük. A maradék mogyoróvajat, tejet és a hagymákat hozzákeverjük. A citrom levét rálocsoljuk, sózzuk, és összekeverjük.
  3. Fém- vagy bevizezett fanyársakra tűzzük a pácolt húskockákat, és grillen jól átsütjük minden oldalról. A kész húsnyársakat a tányérra tesszük, megszórjuk apróra vágott zöld fűszerrel és a másik felkarikázott vagy kettévágott csilipaprikával.
  4. Kockára vágott kígyóuborkával tálaljuk. A mogyorómártást külön tálkákban kínáljuk mellé.

Ezek is érdekelhetnek