Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellsteak rizzsel és karamellizált fehérboros barackkal

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Megszórjuk borssal és a sültcsirke fűszerkeverékkel, majd egy zárható edénybe tesszük. Az olajat ráöntjük és egy éjszakán át pácoljuk. Másnap enyhén megsózzuk és forró grill serpenyőben megsütjük mindkét oldalát szép pirosra.

Közben elkészítjük a karamellizált barackmártást. A csirkemellet rizzsel vagy krokettel és a barackmártással tálaljuk.

A barackmártás elkészítése:

A sárgabarackot kockákra vágjuk. Ha konzerv barackból készítjük, akkor a levét félre rakjuk. Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk és hozzáadjuk a felaprított barackot, majd a fehérborral és kb. 1 dl baracklével felöntjük. (Ha friss gyümölcsből készül, akkor vizet, vagy rostos baracklét adunk hozzá.) Amikor felforr, kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel besűrítjük. Néhány perc alatt el is készül.

Más sült-, vagy grillezett hússzelettel is, remek fogás lehet.

Megjegyzés

Hozzávalók: 4 főre.

A csirke amúgy is ízletes, viszont hozzá a sárgabarack mártás kellemes, pikáns íze remek kiegészítője a húsnak. Bármilyen körettel finom lehet. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss