A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Megszórjuk borssal és a sültcsirke fűszerkeverékkel, majd egy zárható edénybe tesszük. Az olajat ráöntjük és egy éjszakán át pácoljuk. Másnap enyhén megsózzuk és forró grill serpenyőben megsütjük mindkét oldalát szép pirosra.
Közben elkészítjük a karamellizált barackmártást. A csirkemellet rizzsel vagy krokettel és a barackmártással tálaljuk.
A barackmártás elkészítése:
A sárgabarackot kockákra vágjuk. Ha konzerv barackból készítjük, akkor a levét félre rakjuk. Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk és hozzáadjuk a felaprított barackot, majd a fehérborral és kb. 1 dl baracklével felöntjük. (Ha friss gyümölcsből készül, akkor vizet, vagy rostos baracklét adunk hozzá.) Amikor felforr, kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel besűrítjük. Néhány perc alatt el is készül.
Más sült-, vagy grillezett hússzelettel is, remek fogás lehet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre