Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellgombóc-leves

75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kicsontozott csirkemellcsontot a karikára vágott zöldségekkel és a vöröshagymával, a fokhagymával, az egész borssal felteszem 3 liter vízbe főni. Inkább közepes lángon, hogy ne lobogjon, de azért forrjon. Kb. 45 percig főzöm így.

Közben ledarálom a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel. Hozzákeverek sót, törött borsot és a tojásokat. Most teszem bele a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Jól összedolgozom, ha kell, zsemlemorzsával szilárdítom. Nedves kézzel apró golyókat formázok és félrerakom.

Az elkészült zöldséges alaplét rendesen átszűröm, a zöldséget félreteszem. A csontnak a kutya szokott örülni... :)

Az alaplét újra felforralom, mikor lobog, kisebbre veszem a lángot, és kanállal beleteszem a gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot. Puhulásig főzöm.

Tálaláskor a tányérba teszem a főtt zöldséget, rámerem a levest, és metélőhagymával díszítem.

Megjegyzés

Személy szerint szeretem megbolondítani egy kis Erős Pistával, és a fokhagymából is többet teszek. Ilyenkor számítani kell rá, hogy a fokhagyma íze dominánsabbá válik.
- nemethlaci63

Ezek is érdekelhetnek

Friss