Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellfilé sonkába tekerve

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük, forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk.

A meghámozott fokhagymát és vöröshagymát, répát, zellert és cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.

Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.

A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk.

A filét tányérra tesszük. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet ifj.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek