Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellfilé balzsamos almával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk. 4 evőkanál olívaolajat összekeverünk egy kevés sóval és borssal. Beleforgatjuk a burgonyaszeleteket, majd tepsibe szétterítjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük őket.
  2. A maradék, felforrósított olívaolajon megsütjük a megmosott, szárazra törölt hússzeletek mindkét oldalát 7-7 percig, majd sózzuk, borsozzuk. A húst kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
  3. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a kimagozott, felszeletelt almákat 4 percig, azután hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget, meghintjük kevés rozmaringgal, és további 2 percig pároljuk.
  4. Az almás keveréket meglocsoljuk balzsamecettel, felöntjük 1 dl vízzel és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük és meghintjük egy csipet cukorral. Végül beletesszük a hússzeleteket, összeforraljuk az egészet, majd a tepsis burgonyával kínáljuk.

7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK>>> 

A BALZSAMECET TITKAI: HOGYAN KÉSZÜL ÉS MIRE HASZNÁLD?>>> 

TEJSZÍNES SAJTOS CSIRKEMELL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss