hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemelles töltött tészta (cannelloni) paradicsommártással

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg nagy átmérőjű tészta (canelloni vagy vastag csőtészta)
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • A mártáshoz:
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • apróra vágott petrezselyem
  • bazsalikomlevél
  • oregánó
  • kakukkfű
  • fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet felszeletelem. Egy serpenyőbe olajat teszek, belerakom a húst, sózom, borsozom, megszórom egy kis pirospaprikával, ráteszem a lereszelt fokhagymát. Hirtelen átsütöm a húst, majd egy kis vizet aláöntve puhára párolom, a végén zsírjára pirítom.

Amikor kész, ledarálom a húst. Egy tálba teszem, és hozzáadom a sajtkrémet és annyi szaftot, amennyivel szép krémes lesz a massza.
Ha kell, még utánízesítek.

Közben kifőzöm a tésztát sós vízben, leszűröm és leöblítem hideg vízzel.
A tölteléket nyomózsákba teszem, és megtöltöm a tésztákat.

A mártáshoz egy teflonserpenyőbe teszem az olajat, ráöntöm a paradicsomot, hozzáadom a fűszereket, párolom, majd besűrítem.

Tányérra merek a mártásból, ráteszem a tésztát, majd meglocsolom a mártással.

Megjegyzés

Laktató, finom étel. Már sokféle tészta kapható, amit tölteni is lehet.
- Andrea12

Ezek is érdekelhetnek

Friss