Előkészítés: A csirkemellet kicsontozzuk, egyenként 3 szeletre vágjuk, majd a szeleteket csíkokra szabdaljuk. Az édesköményt megmossuk, a felszeleteljük. A zöldjét finomra vágjuk. Az újhagymát megmossuk, hosszában kettévágjuk. Elkészítés: Az olívaolajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a csirkemellcsíkokat, és egy fakanállal forgatva kissé megpirítjuk, majd szitakanállal kiszedjük őket. A visszamaradt lében megpároljuk az édesköményt és az újhagymát. Néhány perc múlva visszatesszük a húst a serpenyőbe, nagyobb lángra tesszük, és megöntözzük a borral és az ánizslikőrrel. Amikor a sültlé kb. a felére sűrűsödik, a húst sóval és (frissen őrölt) borssal fűszerezzük, és az édeskömény zöldjével megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre