Elkészítés: A csirkemelleket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A lisztből, sóból, tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apróra vágott vargányagombát is. A húst lisztbe, majd a vargányás masszába mártjuk, és forró olajban lassú tűznél kisütjük.
A burgonyaforgácshoz lehámozzuk a burgonya héját, s aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.
Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába, és rögtön bő, forró olajba tesszük, aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre