Elkészítés: Egy kerek jénai tálat sűrűn kibélelünk szeletelt baconnel.
Ujjnyi szeletekre vágjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzunk, megszórjuk kevés szerecsendióval. A fűszerezett csirkemelleket először lisztbe, majd
tojásba forgatjuk.
Egy sort beleteszünk a szalonnával kibélelt jénaiba. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal. Ezt addig folytatjuk, míg a jénai megtelik. Ha marad tojás, azt a tetejére öntjük. Visszahajtjuk a szalonnákat, lefedjük alufóliával, kb. 40 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát, és tovább sütjük, míg szép piros lesz a szalonna.
Amikor kész, kicsit hűlni hagyjuk, és mint a tortát úgy szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre