Elkészítés: A csirkéhez az olajat keverjük össze a mustárral, a szójaszósszal és a Worcestershire-szósszal, ízlés szerint sóval, színes borssal, szerecsendióval és a kakukkfűvel, majd alaposan forgassuk bele az előzőleg enyhén besózott csirkemellfiléket, és hagyjuk legalább 1 órát állni, hogy az ízek jól átjárják a húst (bepácolhatjuk akár már este, majd sütésig a hűtőben tároljuk).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a bepácolt húst, öntsük rá a visszamaradt pácot, és tegyük mellé az időközben előkészített zöldségeket is.
A spárgát alaposan mossuk meg, majd tördeljük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A lilahagymát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kézzel forgassuk össze, majd tegyük a tepsin lévő hús mellé. Végül locsoljuk meg a citromlével és az olívaolajjal.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
Tálalás előtt szeleteljük fel a csirkemellet, majd tegyük tányérra, rakjuk mellé a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre