Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell sült zöldségekkel

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 db csirkemellfilé kettévágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • színes bors
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • A sült zöldséghez:
  • 50 dkg zöld spárga
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lilahagyma
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkéhez az olajat keverjük össze a mustárral, a szójaszósszal és a Worcestershire-szósszal, ízlés szerint sóval, színes borssal, szerecsendióval és a kakukkfűvel, majd alaposan forgassuk bele az előzőleg enyhén besózott csirkemellfiléket, és hagyjuk legalább 1 órát állni, hogy az ízek jól átjárják a húst (bepácolhatjuk akár már este, majd sütésig a hűtőben tároljuk).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a bepácolt húst, öntsük rá a visszamaradt pácot, és tegyük mellé az időközben előkészített zöldségeket is.

A spárgát alaposan mossuk meg, majd tördeljük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A lilahagymát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kézzel forgassuk össze, majd tegyük a tepsin lévő hús mellé. Végül locsoljuk meg a citromlével és az olívaolajjal.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.

Tálalás előtt szeleteljük fel a csirkemellet, majd tegyük tányérra, rakjuk mellé a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss