hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell sajtos-kukoricapelyhes bundában

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemell sajtos-kukoricapelyhes bundában elkészítéséhez a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tejfölt. Alaposan összekeverjük, majd fóliával lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A kukoricapelyhet aprítógéppel kicsit összezúzzuk és hozzákeverjük a reszelt sajtot (én parmezánt használtam). A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a sajtos kukoricapehelybe forgatjuk.
  3. Egy tepsit vékonyan meglocsolunk olajjal, majd rásimítunk egy sütőpapírt. A panírozott csirkemelleket elrendezzük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük a húst. Félidőben megfordítjuk, hogy mind a két oldala szép piros legyen.
  4. Mártogatóssal, salátával, rizzsel, vagy sült krumplival is fogyaszthatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss