A csirkemell sajtos-kukoricapelyhes bundában elkészítéséhez a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tejfölt. Alaposan összekeverjük, majd fóliával lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A kukoricapelyhet aprítógéppel kicsit összezúzzuk és hozzákeverjük a reszelt sajtot (én parmezánt használtam). A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe, aztán a felvert tojásba, végül a sajtos kukoricapehelybe forgatjuk.
Egy tepsit vékonyan meglocsolunk olajjal, majd rásimítunk egy sütőpapírt. A panírozott csirkemelleket elrendezzük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük a húst. Félidőben megfordítjuk, hogy mind a két oldala szép piros legyen.