Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell-rakottas

MME MME
1 4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, és enyhén besózzuk. Lisztbe és tojásba forgatjuk.
  2. Egy jénai edényt vékonyan kikenünk kevés olajjal. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a peremén kilógjon. A csirkemelleket rétegezzük a reszelt sajttal (hogy még gazdagabb legyen, csirkesonkát is tehetünk a rétegek közé). A végén a bacont ráhajtjuk. 
  3. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul. Egy-egy csirkémellet tányérra szedünk, és salátával kínáljuk. 

Megjegyzés

Lehet kerek formába tenni, akkor tortaszerűen szeleteljük. Mutatós, laktató étel. Hidegen is kitűnő!
Aki még gazdagabban szeretné, tehet a rétegek közé csirkesonkát is. A tetejére locsolhatunk egy kis tejfölt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss