A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, és enyhén besózzuk. Lisztbe és tojásba forgatjuk.
Egy jénai edényt vékonyan kikenünk kevés olajjal. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a peremén kilógjon. A csirkemelleket rétegezzük a reszelt sajttal (hogy még gazdagabb legyen, csirkesonkát is tehetünk a rétegek közé). A végén a bacont ráhajtjuk.
Alufóliával letakarva előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul. Egy-egy csirkémellet tányérra szedünk, és salátával kínáljuk.
Lehet kerek formába tenni, akkor tortaszerűen szeleteljük. Mutatós, laktató étel. Hidegen is kitűnő!
Aki még gazdagabban szeretné, tehet a rétegek közé csirkesonkát is. A tetejére locsolhatunk egy kis tejfölt. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!