hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell parmezánbundában színes burgonyasalátával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • csirkemell
  • A fűszeres kéreghez:
  • snidling
  • petrezselyemzöld
  • oregánó
  • majoránna
  • mustár
  • bazsalikom
  • currypor
  • fehérbor
  • bors
  • reszelt fokhagyma
  • mustár
  • A parmezános bundához:
  • tojás
  • reszelt parmezán
  • A krumplisalátához:
  • burgonya
  • lila hagyma
  • pritamin paprika vagy retek
  • kolozsvári szalonna
  • petrezselyem
  • olaj
  • ecet
  • csemege uborka
  • húslé

Elkészítés

Elkészítés: A fűszerkéreghez valókból a petrezselyemzöldet és a snidlinget finomra vágjuk. A többi hozzávalókat összekeverjük, és a csirkemell mindkét oldalát bekenjük (egész csirkemellfilével dolgozunk, nem szeleteljük).

A tojásokat felverjük, sót keverünk hozzá, és a reszelt parmezán is hozzáadjuk. A fűszerkérges mellet belemártjuk, és nem túl bő olajban kisütjük lassú tűznél.

A körethez a megfőtt burgonyát felkarikázzuk, lilahagymát, pritamin paprikát vagy retket szelünk rá, petrezselyemzöldet teszünk rá. A kolozsvári szalonnát apróra vágva olajon zsírjára pirítjuk, félretesszük.

Elkészítjük a salátaöntetet ecettel és olajjal, aprított csemege uborkát és kevés húslét keverünk hozzá, majd a összeforgatjuk a burgonyával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss