Elkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát kis darabokra, a gombát vékony szeletekre vágjuk, citromlével azonnal meglocsoljuk. A húst leöblítjük, leitatjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
Olívaolajban 5 percig pirítjuk, majd kiszedjük, megsózzuk, borsozzuk, félretesszük. A gombát a pecsenyelében 3 percig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd szintén kiszedjük.
A vöröshagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, majd a fokhagymát is belenyomjuk. A paprikát belekeverjük, és 3 percig pároljuk. A paradicsomot a levével együtt hozzáadjuk, villával szétnyomkodjuk. Sóval, borssal, oregánóval és a Cayenne-borrsal fűszerezzük, és az egészet kis lángon, fedő nélkül 15 percig főzzük.
Ezután a csirkehúst és a gombát is visszarakjuk, és kis lángon még 15 percig együtt pároljuk.
Tésztafélével körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre