Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell paprikás-paradicsomos mártásban

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát kis darabokra, a gombát vékony szeletekre vágjuk, citromlével azonnal meglocsoljuk. A húst leöblítjük, leitatjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.

Olívaolajban 5 percig pirítjuk, majd kiszedjük, megsózzuk, borsozzuk, félretesszük. A gombát a pecsenyelében 3 percig sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd szintén kiszedjük.

A vöröshagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, majd a fokhagymát is belenyomjuk. A paprikát belekeverjük, és 3 percig pároljuk. A paradicsomot a levével együtt hozzáadjuk, villával szétnyomkodjuk. Sóval, borssal, oregánóval és a Cayenne-borrsal fűszerezzük, és az egészet kis lángon, fedő nélkül 15 percig főzzük.

Ezután a csirkehúst és a gombát is visszarakjuk, és kis lángon még 15 percig együtt pároljuk.

Tésztafélével körítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek