Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell nyári zöldséggel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: 1. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit megmossuk, meghámozzuk, mindkettőt vékony csíkokra vágjuk vagy durvára reszeljük.

2. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne, majd szűrőlapáttal kivesszük.

3. A fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk. A zöldségcsíkokat hozzáadjuk, 5 percig kevergetve nem túl puhára pároljuk.

4. A tejszínt, a fűszereket, a paprikát a sóval és a borssal egy csészében összekeverjük, a zöldséghez öntjük, felforraljuk.

5. A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk, és kis lángon még 5 percig pároljuk. Sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss