Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell kelkáposztával és gesztenyével

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított csirkemellet megsózzuk és megborsozzuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd alacsony hőmérsékleten puhára süstjük rajta a húst. Felcsíkozzuk a bacont, és ropogósra süstjük a megmaradt olajon. Kiemeljük a megsült darabokat, és félretesszük.

2.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a világosra a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott gesztenyét, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk a fele mennyiségűre. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

3.

A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk. A levelekre bontott káposztát forrásban lévő, sós vízben 3-4 percig főzzük. Jeges vízbe tesszük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A vastag ereket kivágjuk, a leveleket felcsíkozzuk. A tejszínes gesztenyéhez adjuk és 1 percig forraljuk. Hozzáforgatjuk a kisült bacont, végül a kakukkfű lecsipkedett leveleivel fűszerezzük.

MÉG TÖBB ISTENI RECEPT CSIRKEMELL RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss