Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell gombás mártásban

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellszeleteket előző este befűszerezve fokhagymás tejbe áztatom.

Másnap enyhén kiverem, és vajon hirtelen kisütöm, félreteszem meleg helyre.

A hagymát megpárolom, majd ráteszem a felszeletelt gombát, ízlés szerint fűszerezem (só, fehérbors, bazsalikom, stb.) és addig párolom, amíg megfő.

Egy kanál lisztet kikeverek egy kevés tejjel, kb. 2 evőkanál mustárral, hozzákeverem a tejszínt vagy tejfölt, és összeforralom a gombával, végül jó sok petrezselymet adok hozzá.

A melegen várakozó húst jénai tál aljára szépen elrendezem, ráöntöm a gombamártást. Füstölt sajtot reszelek a tetejére, és sütőben ráolvasztom a sajtot.

Rizzsel tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss