Elkészítés: A szalonnát, a paprikát és a paradicsomot kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
A szalonnával, 1 fej vöröshagymával, 1 kanál pirospaprikával, 3 db paprikából, 2 db paradicsomból és a 4 db tojásból tojásos lecsót készítünk, és hagyjuk kihűlni.
A maradék hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt köményt, 1-1 db kockára vágott paprikát és paradicsomot. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel. Sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá.
Amíg a pörköltalapunk párolódik, betöltjük a csirkemelleket. Mindegyik hússzeletre tojásos lecsót halmozunk, felgöngyöljük, és szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket a pörköltalapba tesszük, és kb. 30-40 percig főzzük fedő alatt, az elpárolgott vizet pótoljuk. Időnként óvatosan forgassuk meg a tekercseket.
A húst kiemeljük, és a pörköltlevet a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.
A csirkemelleket kicsomagoljuk, felszeleteljük, és a paprikás mártással tálaljuk. Készíthetünk köretnek galuskát, főtt tésztát, rizst vagy burgonyakrokettet. Jó étvágyat kívánok hozzá!