Csirkemell aszú-szósszal

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk, és a csirkemelleket megsütjük, majd kivesszük, félretesszük.

Az olajban az apróra vágott póréhagymát is megsütjük. A megmosott szőlőszemeket beletesszük, és összepároljuk, ízesítve a tárkonnyal. Ízlés szerint 1-2 dl aszút öntünk rá, és az alkoholt elpárologtatjuk. Az aszú zamatát átveszik a szőlőszemek.

Végül tejszínnel és pici cukorral összesűrítjük. A csirkemelleket visszatesszük, átforrósítjuk, és rizzsel vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss