Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájpörkölt tarhonyával

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 3 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek édes-nemes paprika
  • 8 dkg paradicsompüré
  • 60 dkg csirkemáj
  • bors
  • szárított majoránna
  • 2 db t.v. paprika
  • A körethez:
  • 30 dkg tarhonya
  • 3 ek olaj
  • A tálaláshoz:
  • tejföl
  • édes-nemes paprika
  • petrezselyem

Elkészítés

1.

Az olajat felhevítjük, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd a visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a megtisztított, lehártyázott, felkockázott májat, meghintjük egy kevés borssal, valamint szárított majoránnával, és kissé lepirítjuk.

2.

A májhoz keverjük a kimagozott, felkockázott paprikát, felöntjük 1,5-2 dl vízzel, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel pótoljuk. Végül megsózzuk a pörköltet.

3.

A körethez aranybarnára pirítjuk a tarhonyát a felforrósított olajon. Azután felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és közepes lángon puhára főzzük. Közben megsózzuk.

4.

A tarhonyát 4 db mélytányérban elosztjuk, és rákanalazzuk a pörköltet. Egy kevés tejföllel meglocsolva, továbbá némi pirospaprikával és felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

12 ALAPÉTEL, AMIT MINDEN KEZDŐNEK ISMERNIE KELL >>> 

BRASSÓI, PÖRKÖLT, BORSOS TOKÁNY - ALAPRECEPTEK MAGYAROS RAGUKHOZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss