Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájpástétom hagymalekvárral

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom. Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, kakukkfűvel, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom. A csirkemájat kb. 15 perc alatt lefedve készre párolom. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom. Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.

A hagymalekvárhoz a hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és olajon elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a mézet, a 2 dl vörösbort, ízesítjük, és addig forraljuk, amíg lekvár állagú lesz. Hidegen tálaljuk pástétomok, sült húsok mellé.

Megjegyzés

Pirítós helyett házi készítésű sajtos tallérra kenve a legfinomabb. - felipe10

Ezek is érdekelhetnek

Friss