Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájjal töltött rántott palacsinta

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsintához a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, burgonyomón áttörjük, kihűtjük. A tojásokat felverjük, belekeverjük a krumplit, a sót, majd adagolva hozzáadjuk a tejet és a szódavizet. Végül hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű, még higítjuk a tejjel vagy szódával. A palacsintákat kevés olajon kisütjük. 
  2. A töltelékhez az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a májat, a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet, a feldarabolt paradicsomot, és kb. 15-20 percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük a borssal és majorannával. 
  3. Amikor a máj elkészült, megtöltjük vele a palacsintákat. Összehajtjuk mindent, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék. Először lisztbe, majd a felvert tojás és tej keverékébe, végül a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban, fedő alatt, lassú tűzön kisütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, laktató palacsinta. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss