Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas-tojásos töltött dagadó

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A dagadót óvatosan felszúrjuk, majd kívül-belül bedörzsöljük kevés sóval és borssal.

A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk. A hagymát félbevágva felszeleteljük, és a szalonna kisütött zsírján megdinszteljük, beletesszük a megtisztított, nagyobb kockára vágott csirkemájat. Megsózzuk, borsozzuk és megpirítjuk.

A zsemléket egy kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kinyomkodva beletesszük egy nagyobb tálba, és hozzáadunk egy felvert tojást, sót, borsot, őrölt köményt, az apróra vágott zsálya- és petrezselyemleveleket, alaposan összedolgozzuk. A tojásokat 6-8 darabra vágva hozzáadjuk a kihűlt csirkemájjal együtt, óvatosan összedolgozzuk.

Az így kapott tölteléket beletöltjük a dagadóba, és hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. A megtöltött dagadót kizsírozott tepsibe tesszük, a tetejét beborítjuk szalonnaszeletekkel, hogy ne száradjon ki sülés közben. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarva 190 fokon, körülbelül 1 óra alatt készre sütjük. Ha megsült, az alufóliát eltávolítjuk, és még 5-10 percig szép pirosra sütjük.

Miután elkészült, pár percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk. Hidegen és melegen is, egyaránt nagyon finom.

Megjegyzés

Nagyon kedvelem a töltött húsokat, mert a különféle alapanyagokból minden alkalommal más és más ízvilágot kreálhatunk. Ráadásul olyan étel, amit hidegen és melegen is jó fogyasztani, ha akarjuk, melegen készíthetünk hozzá párolt vagy sült zöldségeket, burgonyapürét, rizsköretet, hidegen pedig tökéletes mellé egy egyszerű saláta is. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss