Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas saslik

90 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk, majd az eres középső részt kivágjuk. Tálba rakjuk, nyomunk rá fokhagymakrémet, megszórjuk borssal, majoránnával, jól átforgatjuk, a legjobb, ha hűtőbe rakjuk egy kicsit pácolódni.

A sütőt előmelegítjük. A vékony tarja- vagy szalonnaszeleteket keresztben elfelezzük, minden darab csirkemájat beletekerünk szorosan egy fél szelet tarjába (szalonnába). A tekercseket felhúzzuk saslikpálcára, egy pálcára kb. 5-6 db máj kerül. Akkor lesz mutatósabb, ha először a nagyobb darabokat fűzzük a pálcákra, majd a kisebbeket sorba. Sütőtálba fektetjük, kevés olajjal meglocsoljuk.

Lefedve 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 percet puhítjuk, majd a fedőt levéve további kb. 20 percet pirítjuk. Melegen, petrezselymes krumplival vagy rizskörettel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss