Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas rántott palacsinta

MME MME
4.5/5
60 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 80 dkg csirkemáj, szív nélkül
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 16 db kész palacsinta
  • A panírozáshoz:
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • A sütéshez: olaj
  • A mártáshoz 4 személyre(!):
  • 1/2 alma
  • 1 szál újhagyma
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat (eközben kiengedi magából a levet, de az nem baj), borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett 10 percig pirítjuk, pároljuk. A májra szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, és 1-2 perc alatt egybefőzzük. Pürés állagú lesz, de nem kell megijednünk, ez a cél. Kihűtjük. A palacsinták közepébe teszünk egy-két kanál májas masszát, behajtogatjuk kocka alakúra, és a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, prézli), de kétszer, hogy nehogy szétjöjjön a sütésnél. Bő forró olajban világosbarnára sütjük, szalvétára kiszedve leitatjuk róla az olajat. A mártáshoz megtisztítjuk, és lereszeljük az almát, összevágjuk a hagymát. Az almát összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, a hagymával, és a palacsinták mellé tálaljuk.

Munka:kb. 40 perc
Fogyasztható:kb. 1 óra múlva
1 adag: 472 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss