Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas palacsintatorta

5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1,5 dl liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • A díszítéshez:
  • 1 marék reszelt sajt
  • paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: 1. A csirkemájat turmixgépben (vagy botmixerrel) pépesítem. Hozzáadom a tejfölt, a tojást és a fűszereket. A májas keveréket, apránként adagolva, a lisztbe öntöm, és csomómentesen elkeverem. A masszának sűrűnek, folyékonynak kell lenni, mint a palacsintatésztának. Ha nagyon sűrű, akkor egy kis vízzel lehet hígítani.

2. Olajjal megkent serpenyőben kisütöm a tésztát, mint a palacsintákat. Ha már kiszáradt a teteje, és piros lett a széle, lehet megfordítani a másik oldalra. Nekem 7 db sikerült, egyébként ez a serpenyő méretétől függ, mennyi darab lesz.

3. A töltelék hozzávalóit összekeverem, és megkenem vele a palacsintákat, egymásra rétegezem, mint a tortát. A tetejét is megkenem a töltelékkel, rászóróm a reszelt sajtot, paradicsommal díszítem.

4. Legalább egy estére a hűtőbe rakom, hogy összeérjenek az ízek. Akkor szépen lehet vágni, és nem esik szét.

Megjegyzés

Orosz recept. - dijuka

Ezek is érdekelhetnek

Friss