Elkészítés: 1. A csirkemájat turmixgépben (vagy botmixerrel) pépesítem. Hozzáadom a tejfölt, a tojást és a fűszereket. A májas keveréket, apránként adagolva, a lisztbe öntöm, és csomómentesen elkeverem. A masszának sűrűnek, folyékonynak kell lenni, mint a palacsintatésztának. Ha nagyon sűrű, akkor egy kis vízzel lehet hígítani.
2. Olajjal megkent serpenyőben kisütöm a tésztát, mint a palacsintákat. Ha már kiszáradt a teteje, és piros lett a széle, lehet megfordítani a másik oldalra. Nekem 7 db sikerült, egyébként ez a serpenyő méretétől függ, mennyi darab lesz.
3. A töltelék hozzávalóit összekeverem, és megkenem vele a palacsintákat, egymásra rétegezem, mint a tortát. A tetejét is megkenem a töltelékkel, rászóróm a reszelt sajtot, paradicsommal díszítem.
4. Legalább egy estére a hűtőbe rakom, hogy összeérjenek az ízek. Akkor szépen lehet vágni, és nem esik szét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre