Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas kaszinótojás

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db nagy méretű tojás
  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 50 dkg majonéz
  • A házi majonézhez:
  • 3 db tojás
  • 3 dl étolaj
  • 1 dl tejföl
  • fehérbors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • 1 fej saláta
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: Ha házilag készítjük a majonézt, célszerű először azzal kezdeni. Ehhez szükségünk lesz egy mixer robotgépre, üssük bele a tojásokat, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, ezen utólag még ízesíthetünk, és indítsuk el a gépet. Menet közben tegyük hozzá a citromlevet, a porcukrot és a mustárt, ezután lassan csurgassuk bele a 3 dl étolajat, és mikor szépen besűrűsödött, mehet hozzá a tejföl, hogy lágyabb legyen az íze.

A kaszinótojáshoz tegyük fel főni a 8 db tojást, forrástól számított 10 percig főzzük, hogy kemény legyen. Közben pucoljuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apróra. Egy serpenyőben 1 evőkanál zsírt olvasszunk fel, dinszteljük meg a hagymánkat, ezután tegyük bele az alaposan megmosott csirkemájat, sóval, borssal ízesítsük, és pároljuk készre. Közben a burgonyát is tegyük fel főni héjában. Mikor elkészült, hámozzuk meg. A főtt tojásokat is hámozzuk meg… Tanács: mielőtt meghámozzuk a tojásokat, áztassuk hideg vízbe, így könnyebben jön le a héjuk.

A meghámozott tojásokat vágjuk félbe, vegyük ki a sárgájukat, tegyünk egy keverőedénybe, adjuk hozzá a főtt burgonyát, a vajat, 1 evőkanál mustárt és a csirkemájat. Ezt dolgozzuk össze egy botmixerrel vagy turmixgéppel: a töltelékünk már kész is van. Ezután töltsük meg a félbevágott tojásainkat ezzel a töltelékkel, fektessük egy tálra, öntsük le a majonézzel, díszítsük tetszés szerint.

Ezek is érdekelhetnek

Friss