Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas-gombás krumplitorta

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megfőztem, héját lehúztam, kihűtöttem, lereszeltem, szerecsendióval, ételízesítővel, vágott petrezselyemzölddel ízesítettem, jól kipürésítettem egy kis tejjel.

A csirkemájakat feldaraboltam úgy 4 darabkára egyenként, a gombát is felszeleteltem (vargánya gombából készítettem, de másfajtából is finom). A vöröshagymát apróra vágtam, olajon megdinszeltem, rádobtam a gombát, a májat, a paradicsomot, a sárga paprikát, őrölt borsot adtam hozzá, fokhagymát reszeltem rá, kevergettem, pár perc alatt átsült, ételízesítővel megszórtam.

Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleltem, és rétegeztem a krumplit a májas raguval, míg el nem fogyott. Minden sorra elszórtan piros aranyat nyomtam.

2 tojást felvertem, a tejföllel összekevertem, ételízesítőt kevertem hozzá, és a torta tetejére öntöttem. Reszelt sajttal megszórtam, és forró sütőben sütöttem.

Ezek is érdekelhetnek