Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj polentával, almasalátával

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A megtisztított hagymát csíkokra vágjuk, és a lábosban felhevített 1 ek vajon aranysárgára dinszteljük 15 perc alatt.
  2. Közben a 2 dl vízzel felöntött tejet felforrósítjuk. A salátához 3 ek olajat elkeverünk az almaecettel, 1 csipet cukorral és pici sóval. A meghámozott almákat durvára reszeljük, és összeforgatjuk a vinaigrette-tel. A leöblített majoránna leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az almasalátát az előkészített zöldfűszerekkel és borssal ízesítjük.
  3. A hagymát megszórjuk a kukoricadarával, és 1 percig kevergetjük. Felöntjük a forró hígított tejjel, megsózzuk, és gyenge tűzön, gyakran átkeverve főzzük 10 percig.
  4. A megtisztított, megmosott májat konyhai papírtörlőn leszárítjuk, és a tányérra öntött lisztbe forgatjuk. A maradék 2 ek olajat serpenyőben felhevítjük. Beletesszük a májat és erőteljesen pirítjuk 3 percig, majd a rozmaringágakkal együtt további 3 percig. Végül hozzáadunk 1 ek vajat, megöntözzük a balzsamecettel, és zsírjára sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a hagymás polentával, valamint az almasalátával tálaljuk. Tetszés szerint zöldfűszerrel díszíthetjük.

GYORS CSODÁK: MÁJAS ÉTELEK >>> 

POLENTA (KUKORICAKÁSA) ALAPRECEPT >>> 

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss