Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj pástétom ( alaprecept )

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A csirkemájakat egy mély tálba helyezzük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy az elfedje. Az éjszakára a hűtőbe helyzzük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkemájak mindkét oldalát kb. 3 percig sütjük, úgy, hogy az aranybarnára piruljon. Ezután egy aprítógépbe helyezzük.
  3. A májak sütéséhez használt serpenyőbe helyezzük a kockára vágott hagymát, sózzuk, hozzáöntjük a tejszínt, a brandyt, a mustárt és kb. 3 percig főzzük. Ezután ezt a keveréket is az aprítóba helyezzük, a májak mellé.
  4. Az turmixolás közben, fokozatosan adjuk hozzá a vajat, míg tökéletes homogén állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, pírított kenyéren tálaljuk.

VENDÉGVÁRÓ KENCEFICÉK >>> 

ELEGÁNS ÉS EGYSZERŰ: A PÁSTÉTOM >>> 

RECEPTEK CSIRKEMÁJJAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss