hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj gombával és almával

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat megmosom, nagyobb darabokra vágom, beleterítem egy kiolajozott tűzálló tálba, meghintem fokhagymasóval. A gombát megtisztítom, szintén nagyobb darabokra vágom, rászórom a májra, meghintem kevés szerecsendióval és fokhagymasóval is. Az almát megpucolom, magházát eltávolítom, majd vékony gerezdekre vágom, és rászórom a gombára. Erre már csak az apróra vágott hagyma kerül, majd a tejszínnel meglocsolom. Sütőben kb. 15 percig sütöm lefedve, aztán leveszem a fóliát, és lassú tűzön még kb. 15-20 percig. Ha kész, megszórom reszelt sajttal, és rápirítom. Magában vagy könnyű zöldsalátával kínálom.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, pikáns egytálétel. - MME

Ezek is érdekelhetnek