Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj zöldséges bulgurral

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A májhoz:
  • 15 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg kolbász
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • köménymag (őrölt)
  • bors
  • A zöldséges bulgurhoz:
  • 1 pohár bulgur
  • olívaolaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg zöldborsó (vagy zöldbab)
  • bors
  • 2 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

  1. A bacont lepirítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd a karikára vágott gyulai kolbászt. Kicsit lesütjük, ügyelve, hogy a kolbász ne égjen meg, majd a félbevágott csirkemájat, a szeletelt paprikát és paradicsomot is hozzátesszük, végül beleszórjuk a köménymagot és a borsot.
  2. Összeforraljuk. Vigyázzunk, a máj maradjon puha, ne főzzük túl! A végén, ha kell, sózzuk, de a bacon sótartalma is elég lehet.
  3. A bulgurt lepirítjuk az olívaolajon, majd kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, beletesszük az ízlés szerint kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, esetleg borsót, zöldbabot.
  4. Sózzuk, borsozzuk, felforralva kis ideig főzzük, majd ha félpuha, beletesszük a petrezselyem zöldjét apróra vágva. A tűzről levéve, lefedve hagyjuk párolódni. Kovászos uborkával fogyaszthatjuk.

MUSTÁROS-TEJSZÍNES CSIRKEMÁJ>>> 

CSIRKEMÁJ SAJTOS BUNDÁBAN>>> 

BULGUR GOMBÁVAL ÉS CSIRKEMELLEL>>> 

Megjegyzés

Betyó János receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss