Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconben sült csirkemáj

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg csirkemáj
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • frissen őrölt bors
  • szárított, morzsolt majoránna
  • olaj

Elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, majd megtisztítjuk az inas-eres részektől. A baconcsíkokat félbe vágjuk. Az egyik végükre egy-egy májdarabot teszünk, borssal és egy kevés majoránnával fűszerezzük. Végül rájuk tekerjük a baconcsíkokat.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat, majd beletesszük a baconös májakat. Ahhoz, hogy ne essenek szét, sütés közben úgy rendezzük el őket, hogy először a bacon vége legyen lefelé, vagyis ahol a tekerés véget ér. Így az első oldal sülésekor összesül a bacon, és a továbbiakban már nem fog szétesni. Közepes lángon oldalanként 5-5 percig sütjük a májakat. Mielőtt kivennénk, megszúrjuk egy fogpiszkálóval. Ha nem folyik belőle piros lé, elkészült.

DIÓS-LEKVÁROS PALACSINTATORTA CSOKOLÁDÉÖNTETTEL >>> 

PARADICSOMOS RAGU >>> 

EGYSZERŰ CSERESZNYÉS CLAFOUTIS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss