hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj almaágyon

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, kisújjnyi vastagra szeleteljük, majd a kissé megforrósított olaj és vaj keverékében kb. 2 perc alatt pirosra sütjük.
  2. Kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradó zsírban a kisebb darabokra vágott májat megpirítjuk, ha kész sózzuk, borsozzuk.
  3. Az almákat tálra tesszük, a májat ráhalmozunk, melegen tartjuk. A visszamaradó zsíradékban megfonnyaszjuk az újjhagymát, felöntjük a tejföl és tejszín keverékével, 2-3 percig főzzük, sózzuk, megszórjuk az aprított tárkonnyal, és adunk hozzá 2-3 teáskanál kökény lekvárt.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk, amelyre a lekvárból csurgatunk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss