Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkekrokettek

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagy csirke
  • zsiradék
  • 1 sárgarépa
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 zsemle
  • bors
  • hagyma
  • petrezselyemzöld
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: Egy szép nagy csirke húsát a csontjáról leszedjük. A csontokból levest főzünk.

A húsról a bőrt leszedjük, és zsiradékban puhára pároljuk.

A csirkehúst 2-3-szor ledaráljuk. Hozzákeverünk 1 párolt, ledarált sárgarépát, 1 egész tojást, 1,5 dl tejbe áztatott zsemlét, sót, borsot, kevés reszelt hagymát, apróra vágott petrezselymet.

A párolt bőrt 3-szor ledaráljuk, és a hússal elkeverjük.

Kis kroketteket formálunk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, olajban kisütjük.

Párolt zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss