Elkészítés: Egy szép nagy csirke húsát a csontjáról leszedjük. A csontokból levest főzünk.
A húsról a bőrt leszedjük, és zsiradékban puhára pároljuk.
A csirkehúst 2-3-szor ledaráljuk. Hozzákeverünk 1 párolt, ledarált sárgarépát, 1 egész tojást, 1,5 dl tejbe áztatott zsemlét, sót, borsot, kevés reszelt hagymát, apróra vágott petrezselymet.
A párolt bőrt 3-szor ledaráljuk, és a hússal elkeverjük.
Kis kroketteket formálunk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, olajban kisütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre