Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkehússal töltött palacsinta kapros-sajtos tejföllel

27 szavazat
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót, felöntjük a tejjel, alaposan elkeverjük, és megsütjük a palacsintákat.
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük az apróra vágott csirkemellet, megszórjuk a szeletelt gombával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a préselt fokhagymával. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tökmagot (pár szemet hagyunk a díszítéshez), a felvert tojást és a vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret, majd botmixer segítségével pépesítjük.
  3. A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, összehajtjuk, és olajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A tetejüket meglocsoljuk a felaprított kaporral elkevert tejföllel. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tálaláskor szórjuk meg a félretett tökmaggal.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss