Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkehúsos töltött paprika

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 8 db paprika (piros, sárga, zöld is lehet)
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg csirkehús (sült)
  • 12,5 dkg vadrizs (hosszú szemű, előgőzölt)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 evőkanál mustár (dijoni)
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem zöldje
  • 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
  • csipetnyi őrölt bors

Elkészítés

  1. A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk.
  2. Nagyobb edénybe vizet töltünk, sóval, ecettel, cukorral ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
  3. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk, a felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.
  4. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk.
  5. A sült húst apróra felkockázzuk. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A rizst a gombával, a 
  6. hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyem zöldjével meg a bazsalikommal összekeverjük és ha szükséges, még fűszerezzük.
  7. Végül a masszát a paprikákba töltjük.

 

Megjegyzés

Taksár Ferenc receptje! - MME

Ezek is érdekelhetnek