Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkehúsos töltött cukkini

MME MME
60 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A nagyobb cukkinit kettévágjuk és kiszedjük a belsejét.

A tepsit kibéleljük alufóliával, megkenjük olívaolajjal, beletesszük a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel.

A rizst sós vízben készre főzzük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a darált csirkemellet, az apró kockára vágott kisebb cukkinit, az apróra vágott vöröshagymát, a húzott fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk fűszerpaprikával, hozzákeverjük a főtt rizst, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az egyik nyers tojást, és jól összedolgozzuk, végül megtöltjük vele a befűszerezett nagyobb cikkinit.

A tejfölt a másik nyers tojással, csipet sóval, borssal összekeverjük, ráöntjük a megtöltött cukkinikre, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, a sajt tetejét pedig a zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon, kb. 30 percig szép pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss