Elkészítés: A húst, a csontokat és a zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a feldarabolt húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük.
Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldséget, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott hagyott petrezselymet, és további lassú, gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Közben a levestésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd tálaláskor a levesbe teszünk belőle ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre