Elkészítés: A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk, és a csontokkal, az egész vöröshagymával és 3 liter hideg vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk, és 40-45 percig, nem erős tűzön főzzük.
Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, mindent puhára főzünk.
Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!