Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkegolyók gombás szószban

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst összekeverjük a reszelt lime héjjal, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. Körülbelül 20 kicsi labdát formázunk belőle (ha a kezünket hideg vízbe mártjuk, gyorsabban és könnyebben tudunk dolgozni). Letakarjuk és 10 percig pihentetjük.
  3. A golyókat forrásban lévő vízbe tesszük, amit babérlevéllel ízesítünk, és ebben főzzük a csirkegolyókat 5 percig, majd egy szűrőkanál segítségével kivesszük őket. Ebben a vízben főzzük meg a kukoricát.
  4. Vizet öntünk a szárított gombára és hagyjuk, hogy a víztartalmát visszanyerje. Felforrósítjuk a vajat és az olajat egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a megpucolt, felaprított hagymát és néhány percig pirítjuk.
  5. Hozzátesszük a megtisztított, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és a gombát, majd 4 percig főzzük, és hozzáadjuk a csiperkét is. Ezután hozzákeverjük a ketchupot és a sherryt.
  6. Felforraljuk, hozzáadjuk a gombalevet és addig pároljuk, hogy a felére összeessen. Belekanalazzuk a tejszínt és a tejfölt, és jól elkeverjük a szószt.
  7. Beletesszük a szószba a húsgolyókat, majd összemelegítjük a gombás szószos csirkét, végül hozzáadjuk a petrezselymet. A kukoricával elkevert rizzsel tálaljuk.

MÉG TÖBB CSIRKÉS RECEPT >>> 

A LEGJOBB GOMBÁS RECEPETEK EGY HELYEN >>> 

ISTENI FASÍRT RECEPTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss