Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkefasírtos rakott padlizsán

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 nagyobb padlizsán
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 1 nagy zöld kaliforniai paprika
  • frissen őrölt bors
  • 5 szál friss kakukkfű
  • 3 szál friss rozmaring
  • 3/4 dl olívaolaj
  • A csirkefasírthoz:
  • 60 dkg darált csirkehús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott padlizsánt 12 egyforma vastag szeletre vágjuk, a paradicsomot, a meghámozott lilahagymát, a kaliforniai paprikát szintén 12 egyforma vastagságúra szeleteljük. Az előkészített zöldségszeleteket sóval, borssal, az aprított zöldfűszerekkel megszórjuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalukat pirosra sütjük.

Közben a fasírthoz a darált húst tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel összekeverjük, 8 egyforma golyót formázunk belőle, majd vizes kézzel jól kilapítjuk. Végül a zöldségsütő serpenyőben magas tűzön minden oldalukat pirosra sütjük.

Tálaláskor 1-1 szelet padlizsánt tányérra fektetünk, ráteszünk 1-1 fasírtot, sült paradicsomot, hagymát, paprikát, megint padlizsán következik, majd fasírt, zöldségek, és a tetejére padlizsán, zöldségek kerülnek. Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel díszíthetjük. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

A zöldségek sütésénél, de főleg a padlizsánnál fontos, hogy a felülete jó pirosra süljön, mert így lesz igazán finom kellemes íze.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss