hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkefalatok mézes-szezámmagos bundában

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • A bundához:
  • 6 evőkanál liszt
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 3 evőkanál étkezési keményìtő
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • A mázhoz :
  • 4 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál méz
  • 4 evőkanál szezámmag

Elkészítés

1. A csirkemellet felkockàzzuk, sózzuk.

2. Egy nagyobb tàlba tesszük a lisztet, a keményìtőt, a sót, a tojàst, az olajat, sütőport, és annyi vizet, hogy sűrű masszàt kapjunk belőle, sűrűbbet , mint a palacsintatészta.
Beleforgatjuk a húskockàkat.

3. A màzhoz összedolgozzuk a mézet a ketchuppal és a szezàmmaggal.

Közben annyi forró olajban, amennyi ellepi, nagy làngon aranybarnàra sütjük a húst. / Ne egyszerre süssük ki, mert összeragagadnak, sülés közben ugyanis megnőnek./
Még forrón beleforgatjuk a ketchupos- mézes- szezàmmagos màzba, és tàlalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek